Visuaalinen myyntityö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 visualistityökalupakki

 

visualisti

 

Uusi Visuaalisen myyntityön kirja

 

Tämä kirja on omistettu liiketalouden perustutkintoa opiskeleville, jotka ovat ammattitutkintoa suorittaessaan valinneet yhdeksi valinnaiseksi osaksi visuaalisen myyntityön. Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalan tutkinnon läpäisseet toimivat työpaikoilla myyjinä.

Kirja soveltuu myös aikuisopiskelijoille ja yrittäjiksi aikoville, jotka haluavat perehtyä tuotteiden esillepanoon, myyjän työmenetelmiin, myymäläilmeen ylläpitoon sekä asiakasinformaation tärkeyteen.

Kaupankäynti muuttui koko 1900-luvun ajan. Suomessa visuaaliseen ja kaupalliseen ajatteluun 1970–1980-luvulla, jolloin kiinnostuttiin panostamaan tuotteiden esillepanoon myymälässä.

Tuotteiden esillepanon perusasiat on melko helppoa oppia ja toteuttaa myymälässä. Visuaalinen myyntityö tukee yrityksen visuaalista kokonaisilmettä, ja sen tavoitteena on herättää ostohalua. Visuaalista myyntityötä oppii osin vain tekemällä, siksi joka luvun jälkeen on erilaisia tehtäviä jotka tukevat tätä opiskelumateriaalia.

Oppaina myymälässä, visuaalisessa myyntityössä ja tässä kirjassa toimivat myyjät Ella ja Onni. Ella työskentelee myyjänä ruotsalaisessa kansainvälisesti toimivassa vähittäiskaupan konsernissa, jonka valikoimissa on naisten, miesten ja lasten vaatteita sekä kosmetiikkaa sekä kodintekstiilejä.

Onni toimii tarvikemyyjänä Suomen johtavassa moottoripyörä-, motocross-, mönkijä- ja moottorikelkkatarvikkeita valmistavassa yrityksessä. Tuotteiden maahantuonti kuuluu myös yrityksen toimialaan.

Tilaa kirja tästä sanomapro.fi 


Visualistin työkalupakki

Tietopaketti näyteikkunan somistamiseen ja tuotteiden esillepanoon myymälässä. Kirja on käytännönläheinen ja havainnollinen työväline myymälän visuaalisen markkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen.

  

Visualistin työkalupakki-kirjaa voi tilata sähköpostitse (35 € + postituskulut):

annika.hirvi@visuaalinenmarkkinointi.fi

Kirjaa on myös saatavilla ruotsinkielisenä.